Wikia


Sus Antigoon

Eerste verschijning: Het Eiland Amoras

Nationaliteit en Tijdperk: Levend: Belg/Amorasiaan (16e n.Chr) Als Spook: Amorasiaan/Fantasiaan (Heden)

Familie: Suske (Achter-achter-achterkleinzoon)

Amoras Edit

Francois Antigoon was de kapitein van het Galjoen De Antverpia. Toen het schip strande op een onbewoondeiland kon hij zijn voltallige bemanning redden en doopte het eiland tot de staat Amoras. En bouwde de stad Antverpia. Waar hij aan overmatig drankgebruik overleed.

Door dit ondeugdzaam gedrag werd Sus Antigoon door de Vakvereniging der Spoken gestraft en dwaalde in het kasteel van Antverpia rond voor bijna 400 jaar.

Niet wetend dat het volk van Amoras was opgesplitst tot de onderdrukker De Vetten en de onderdrukte De Mageren. Echter toen hij Wiske en Suske een verre nabestaande van hem ontmoette was hij instrumenteel in de bevrijding van Amoras van de Vetten en hun leenheer Jef Blaaskop.

Hierdoor werd Sus Antigoon van zijn straf ontslagen en was geoorloofd terug te keren naar het land van de geesten Fantasia.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki