Wikia


Nationaliteit en Tijdperk: Belg (Heden)

Familie: Wiske (Zusje), Sidonia (Tante), De Snor (Grootvader), Opa Zaliger (Grootvader), Rosse John (Achterneef), Net de Anker (Achternicht), Sprotje (Achter-achterneef),Petra van Stiefrijk (Verre verwante), Wiske van Stiefrijk (Verre verwante), Nokel Moustache (Verre verwante), Sidonia (14e n.Chr.) (Voorouder), Poefke (Voorouder)

In Chokowakije Edit

Nadat hij de Belgische lichtgewicht boks kampioen was geworden na zijn match met Al Bakker vergezelde Rikki zijn tante Sidonia en zijn jongere zuster Wiske naar zijn buiten verblijf ergens in de Kempen. Waar hij zijn training wou hervatten voor zijn volgende match met de kampioen van Chocowakije, Bukovin.

Van training kwam echter niets van wanneer zij de spion Zybiski betrapte wanneer hij ingenieur Wargaren bestal van zijn plannen voor een Rakettank. Rikki werd benaderd door de Minister van Bewapening en volgde een snelle contra spionage opleiding onder Catchman en vertrok naar Chocowakije op de plannen terug te krijgen.

Echter hij kwam er al snel achter dat zowel Wiske en Sidonia hem waren gevolgd. Het trio wist de plannen te bemachten in Kroko.

Om de plannen te hermachten wist de Chef van de Chokowakijse Spionagedienst Rikki te lokken met zijn match met Bukovin.

Rikki versloeg Bukovin en het trio kwam er achter waar de Rakkettank was verborgen en wisten de tank en de plannen weer naar Antwerpen terug te brengen.

Het VerzetEdit

Echter toen Rikkie schoenen ging kopen en het avontuur in Amoras zal missen. Werd hij benaderd door Bukovin die hem overtuigde het verzet van Chocowakije te helpen. Omdat verzet strijd een gevaarlijke en lange bezigheid was gebruikte het nieuwe duo de spiegel van Nehm Wahr om de herinneringen die Sidonia in Wiske van hem hadden op te slaan. In Chocowakije vonden ze een bondgenoot in De Tweelingensteden bij de pazifistische burgemeester Grolem en zijn familie. Waar het verzet zich kon verstoppen in de onderaardse gewelven van de twee steden. Het verzet wist een nieuwe prototype rakkettank te ontwikkelen en de oude president afgezet en een nieuwe dictator kwam aan de macht Bulshitov. Bulshitov was nog belustiger het verzet uit te roeien en zijn troepen wisten Rikki op te pakken, en staatsgevangenis Prisonov werd gegooid onder het nummer CH-R-281.

De Gevangene van PrisonovEdit

Na enkele jaren gevangene gezeten te hebben werd Rikki echter bevrijd door zijn zusje Wiske, Suske en Lambik in de nieuwe protype rakket tank bewapend met gebak. Na een raket die de Tweelingsteden ging vernietigen van koers te hebben gebracht en Odfella te hebben gered. Besloot Rikki te blijven om het verzet tegen Bulshitov verder te helpen.