Wikia


Nationaliteit en Tijdperk: Belg (Heden)

Geschiedenis Edit

Pol Ampers is een gewetenloze fantastoloog, reporter en programmamaker dat zijn programma, “Uitlatingen van Mafketels” wou redden. En dacht dit te verkrijgen nadat [[[Lambik]] in het café de Hattrick over werkende schoenen begon. Echter nadat Lambik uitbreidde dat het kwam door een buitenaards wezen huurde Ampers twee schurken in om dat te controleren. Hij verliet het huis zonder bewijs maar ontvoerde Sidonia en nam als Sidonia deel de ruimte test om op de thuis planeet, Orbis van het buitenaardse wezen Kloahm-Mohrahrig te geraken. “Sidonia” zelf beweerde ontsnapt te zijn van Pol Ampers en zijn trawanten, maar haar vrienden zouden de lont al veel eerder moeten ruiken, haar stem bleef nors, rookte pijp en sigaar en doorstond te ruimte testen beter dan wie dan ook. Buiten de atmosfeer van Orbis sprong hij zijn val, en zette Barabas, Suske, Wiske en Lambik af op de dichtstbijzijnde asteroïde en was van plan plaatjes te schieten van de planeten. En beweerde hen over een paar uur weer op te halen, niet wetend of erger nog niet schelend dat de pakken niet genoeg zuurstof hadden voor zo'n langen tijd.

Ampers ging eerst naar de planeet Antea waar hij Klomo achterliet en enkele inboorlingen oppikte en hen naar de planeet Mutatio bracht om hen te laten opjagen door de monsterachtige robots. De robotten waren echter veel te braaf dus stopte hij wat explosieve in de vruchten dat ze aten één van hen werd boos en ging achter de twee Anteanen aan.

Hij filmde zonder een vinger uit te steken zelfs niet toen Suske hen redde. De Anteanen werden naar hun familie terug gebracht en verplaats naar de nieuwe thuis planeet Espwar. De groep ging weer huiswaarts waar Ampers voor een nare verrassing kwam te staan de camera kon niet op tegen te stralingen van de planeten en was zijn film dus geruïneerd,