Wikia


Nationaliteit en Tijdperk: Foetsjiaan (Heden)

Geschiedenis Edit

Or-Ka-Han was een kwaadaardige tovenaar van het eiland Stormoloeloe ergens in de Stille Oceaan. Waar hij eens de schoonheid Kikiwaji te huwelijk wou vragen. Ze verkoos echter de koning van het naburige eiland Foetsjie, Teowaji, over hem.

Uit wraak wekte hij samen met zijn simpele handlanger Donderoko stormen op om het eiland van Teowaji te vernietigen. Terwijl hij werkte aan een Blaasbalg om nog grotere stormen te creëren.

Kikiwaji hoorde daar echter van en besloot haar familie op te overen om het koninkrijk te redden. Ze toverde haar man, kind en haar zelf als stambeelden om de wind te breken. Haar zoon was echter nog te jong en het stambeeld werd weg geblazen waar het ten slotte in België terecht kwam.

Wat de tovenaar ook probeerde hij kon Suske, Wiske, Sidonia en Lambik niet beletten het kind Bébéwaji terug naar de Stille Oceaan te brengen. Waar hij tenslotte door Lambik werd verslagen en hem wou dwingen de beelden weer in mensen te toveren. Echter te beelden besloten beelden te blijven om hun volk te blijven beschermen. Tegen zoveel zelfopoffering kon de tovenaar niet op en besloot hun lot te delen, toverde zich zelf in een beeld en vroeg om vergiffenis van zijn daden.

Or-Ka-Han 2

Speciale Krachten: Or-Ka-Han is een groot tovenaar. Hij kan windhozen creëren en velen gedaantes aan nemen, onder andere; een kat, lantaarnpaal, bloem, vlinder en een beeld. Hij beweerde ook hoofdhaar te kunnen creëren, maar dat kon een bluf zijn.