Wikia


Nationaliteit en Tijdperk: Belg (20e n.Chr.)

Familie: Suske (Schepper)

Een levende houten pop in de gelijkenis van Lambik

GeschiedenisEdit

Nadat Lambik miljonair was geworden was hij thuis niet uit te staan. En na een uitslaande ruzie met Sidonia kocht hij het schip De Kibmal om later de rest van zijn leven op een onbewoond eiland te vertoeven. Sidonia en haar vrienden besloten zich op het schip te verschansen om Lambik voor verdere fouten te behoeden. Waar Suske uit pure verveling een houten pop van Lambik had gesneden. En het had vernist in het lak dat ze van een zeeman hadden gekregen.

Jerom zou dit lak later gebruiken om alles in de kajuit van Lambik te vernissen inclusief zijn stoel en zijn set van Tinnen Zeerovers. Alle zouden zij tot leven komen en groeien in grootte.

De houten Lambik, noemde zich al snel Limbak om zich van de originele te onderscheiden. Naar enkel dagen te hebben vertoeft om een eiland werd hij verwond door een bijl gegooit door één van de piraten en ontdekte dat de tinnen pritaten Goede Wil van de mensen in de kist op het eiland wouden verstoppen. De Kapitein Bloedworst nam Limbak mee als gijzelaar. Maar Limbak gaf zijn leven om zijn vrienden te redden en hen over te kist te verwittigen. De inhoud van de kist scheen echter een leugen te zijn. Het nu weer verkleinde en dode lichaam van Limbak maakt nu ergens deel uit van een popenkast.