Wikia


Lambiorix 1

Eerste verschijning: Lambiorix (Album) 1949

Nationaliteit en Tijdperk: Eburoniër (1e v.Chr.)

Familie: Grootvader van Lambiorix, Johan Matheus Lambik (Verre Nakomeling), Papal-Ambik (Verre Nakomeling), Lambik (Verre Nakomeling), Arthur (Verre Nakomeling),

De Koning van de Eburonen een Gallische stam tussen de Maas en Rijn en een voorouder van Lambik.

GeschiedenisEdit

In het jaar 54 voor Chr. veroverde de Romeinse veldheer Julius Caesar Gallia. Lambiorix besloot tegen de Romeinen ten strijden te trekken. Maar dan zouden de Eburonen opgescheept zijn met Arrivix die al lang op zijn positie zat te azen. Met behulp van de Druide en de geest van zijn grootvader wisten ze een Verre Nakomeling uit de toekomst te halen. En benoemde Lambik als zijn plaats vervanger. Zodat hij ten strijden kon trekken met zijn mannen.

Lambiorix 2

De ScherpschutterEdit

De strijd met de Romeinen ging echter niet voorspoedig, Lambiorix en zijn mannen werden gevangen genomen maar wisten te ontsnappen. Bij zijn terugkeer leerde hij dat Lambik zijn title had verdobbeld en Arrivex de macht had overgenomen. Om een burgeroorlog te voorkomen gaf Lambiorix het bevel aan zijn manschappen om pas te voorschijn te komen waneer er een witte vlag op de verlaten Romeinse Burcht waar de verrader zijn bevelen gaf.

Lambiorix ging incognito als de gemaskerde scherpschutter. Nadat hij de druide van de verdrinkingsdood had gered en hij zich ook vermomde als de boogschutter. Betrok hij Lambiks en zijn vrienden in de strijd en al snel werd Sidonia als de boogschutter aangezien. Haar onschuld werd echter bewezen toen twee gemaskerde boogschutter zich aan Arrivex overgaven en zich ontmaskerde.

Lambiorix versloeg Arrivix in een zwaardgevecht en nam de burcht over. Zodat zijn troepen naar binnen konden marcheren zonder bloed te vergieten.

Hij schonk iedereen amnestie omdat er al genoeg herrie was geweest. En naar een klein feest stuurde de Druide zijn nakomeling en zijn vrienden terug naar 1949.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki