Wikia


Lambik-glas

Eerste verschijning: De Sprietatoom 1946

Nationaliteit en Tijdperk: Belg (Heden)

Familie: Grootvader Lambik (Grootvader), Papal-Ambik (Vader), Arthur (Broer), Biotica (Tante), Johan Matheus Lambik (Voorvader), Evarist (Verre Voorvader), Lambiorix (Verre Voorvader), Grootvader van Lambiorix (Verre Voorvader)

Lambik is de zelf verklaarde leider en hoofdpersoon van de serie. Hij lust een biertje, is trots en eigenwijs maar heeft een hart van goud.

GeschiedenisEdit

Lambik was een detective en een loodgieter in zijn eerste ontmoeting met Suske en Wiske. Alhoewel hij zijn best deed om de kinderen te helpen om Savantas de voormalige assistent van Proffesor Barabas te grijpen was hij meer tot last dan van nut. De jacht eindigde echter met de dood van de schurk. Wanneer Savantas door zijn eigen verkleinstraal werd verkleind en verslonden werd door een vogel.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.