Wikia


"Miljaarde getaarde"

~Hippoliet Lambik

Nationaliteit en Tijdperk: Belg (19e n.Chr - 20e n.Chr)

Familie: Grootvader Lambik (Broer), Papal-Ambik (Neefje), Biotica (Nichtje), Lambik (Achterneefje), Arthur (Achterneefje), Johan Matheus Lambik (Voorvader), Evarist (Voorvader), Lambiorix (Verre Voorvader), Grootvader van Lambiorix (Verre Voorvader)

De Oudoom van Lambik

Geschiedenis Edit

De Jongste van een familie van vier er is verder weinig tot niets bekend over de jongere jaren van Hippoliet.

Als een volwassene in 1912 was hij een armoedzaaier diep in de schulde dat hem een schuldslaaf maakte in de Herberg de Cambuus onder de gast vrouw Moeder Kee. Hippoliet zou weken vermist zijn nadat hij zijn vrienden De Sok en Piet de Koperen zou helpen het spook te verjagen in de villa op de Mont Noir, waar men later zijn stoffelijk overschot zouden vinden. Hippoliet werd gevangen genomen en in de kelder gesmeten door de heer van het huis Victor Bernsohn vermomd als spook. Na zijn bevrijding leerde hij dat zijn voormalige vrienden hem slechts hadden gebruikt om de diamanten te bemachten en had dus geen probleem De Sok en Piet de Koperen aan de veldwachter aan te geven.

Hij werd later door Moeder Kee gevonden en gedwongen klusjes in het Cambuus te doen om zijn schulden af te betalen.

Hippoliet Lambik 2
Lambik was in het begin aardig opgewonden iets te leren over zijn oudoom.

Maar vond hem al snel een dommekracht onwaardig aan zijn familie naam en ging zo ver Hippoliet uit zijn stamboom te verwijderen. Echter voor de vrienden van Lambiks scheen Hippoliet alle trekjes van Lambik te bevatten.

Hij dronk Jenever, was trots en had lange tenen.

Hippoliet scheen kinderloos gestorven te zijn