Wikia


Arthur1

Eerste verschijning: De Vliegende Aap

Nationaliteit en Tijdperk: Belg/Dongolees (Heden)

Familie: Papal-Ambik (Vader), Lambik (Broer), Johan Matheus Lambik (Voorvader), Lambiorix (Verre Voorvader), Grootvader van Lambiorix (Verre Voorvader), Banana (Pleegkind)

Arthur is de vliegende broer van Lambik

Geschiedenis Edit

In een expeditie naar de Belgische kolonie ontdekte Arthur een wonderbaarlijke plant de Selderum Aeroplanis. Door het sap te drinken gaf het hem de kracht om te kunnen vliegen. Echter onderweg was zijn gids bezweken en beloofde hij voor zijn dochter te zorgen. Maar toen hij naar het dorp terug keerde was het meisje echter verdwenen. Vastberaden om haar te vinden besloot hij in Dongo te blijven.

5 jaar later kwam zijn broer Lambik met zijn vrienden Suske en Wiske hem zoeken. En werden geholpen door het Afrikaanse meisje Banana. De groep begeleidde het meisje and Arthur naar de Tempelrots. Arthur zocht daar de dochter van zijn gids en Banana wouw haar koninkrijk opeisen. Banana scheen niet alleen de koningin van De Jambabas te zijn maar ook Arthurs pleegdochter. Arthur besloot in Dongo te blijven als hoeder van van de Tempelrots.